Planning Permission Obtained for New Garden Room in Dartmoor National Park



We're thrilled to successfully obtain planning permission for a new garden room house extension in Dartmoor National Park. The extension, which will replace an existing lean-to conservatory on a Georgian farmhouse, will allow the house to have a far better connection with the garden and take advantage of its setting in an Area of Outstanding Natural Beauty. Planning permission has also been obtained for a new oak-framed car port.


The architectural response is driven by a bespoke oak frame which will sit outside of the walls, and intentionally obscure the window frames behind. This will give a more seamless connection between outside and in to generate the feeling of a cloister - an open gallery or covered area within the garden, as much as an extension to the house. The garden room will provide new living space for the occupants, and much needed level access to the garden which the existing extension does not allow for.


We're excited to progress this project over the summer with a view to construction later in the year. If you have a similar project you would like advice on, please get in touch.


New British Design are an RIBA Chartered Architectural Practice based near to Exeter, Devon with a number of residential projects in our portfolio.

  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

office@newbritishdesign.com

01363 898 964

Hare House, Sandford, EX17 4ED

© New British Design 2020

HT_White.png

Architecture and Furniture Design | Exeter, Devon