Exeter Studio

office@newbritishdesign.com

(+44)1363 898 964

© New British Design 2018

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Florence House

CLIENT PRIVATE

LOCATION  DEVON

STATUS COMPLETED 2007

SECTOR  RESIDENTIAL

CONTRACT £1m  

Conversion of a traditional cob and stone barn set in a conservation area.  The design process involved the reworking of a traditional Devon vernacular to transform a disused agricultural building into a high-end home. Thirty oak butts were felled and converted on site using a mobile saw mill to provide timber for all structural elements of the build including stanchions, trusses, beams and joists crafted in a pop-up, on-site workshop over a 16 month period.  Finer grade butts were kiln dried and later used for all interior doors, windows, staircases and bespoke elements which included a vacuum moulded, free standing bath tub for the master bedroom. The project was serialised for the Saturday Telegraph in a monthly feature for the duration of the project.